Zbyněk Klinger kázal evangelium, promítal film Ježíš a viděl zázraky

V červenci byli Zbyněk s Petrem, který za ním přijel z Česka, na misijním výjezdu v komunitách na řece Coco, tedy mezi domorodci miskito. V komunitě Walakitan se k nim připojil Ricardo, náš dlouhodobý spolupracovník a překladatel do miskito. V komunitě Yahbra Tangni se setkali s dalším naším spolupracovníkem a překladatelem Candidou. Bratři kázali evangelium po domech, modlili se za nemocné a promítali film Ježíš v jazyce miskito. Mohli kázat i ve škole. Komunity Yahbra Tangni, Andris Tara a Linda Vista jsou od sebe velmi blízko, takže navštívili všechny. S 8 lidmi se modlili modlitbu spasení. Celkem se tam zdrželi 5 dní. Naše misie byla v těchto místech poprvé. Když byla práce dokončená, vnímali bratři, že ještě pojedou navštívit komunitu Siksa Yari.

Petr (vlevo) a Zbyněk

V komunitě Siksa Yari, což v jazyce miskito znamená černý nebo zahnutý banán, byli Petr a Zbyněk už na podzim roku 2022. Tehdy zažívali mocný Boží pohyb, obrácení lidí, křty, uzdravení chlapce, který neslyšel, babička, která několik let nechodila, začala chodit, ochrnutá žena měla cit v nohou a začala jimi hýbat, také se bratři modlili za slepou dívku, která oslepla po pádu a po modlitbě začala částečně vidět. A jeden dnes už bývalý čaroděj se navrátil ke Kristu. Ze služby Zbyňka a Petra vznikla tehdy v Siksa Yari nová církev. Když se Petr a Zbyněk v roce 2022 vrátili ze Siksa Yari domů, tak asi 2 měsíce potom nám volali z komunity dobrou zprávu, že dívka, která byla slepá, úplně vidí. Bůh jí vrátil zrak.

Dívka, která byla slepá (vpravo)

Letos tedy navštívili Siksa Yari znovu. Společně s Ricardem a Candidou bydleli v domě pastora církve, která tam právě před 2 roky vznikla. Církev má v současné době asi 20 členů. V Siksa Yari bratři chodili kázat po domech, modlili se za nemocné, promítali film Ježíš a rozdávali USB s kázáním a vyučováním v jazyce miskito. 11 lidí přijalo Pána Ježíše a z nich 6 lidí bylo pokřtěno. Místní pastor byl trochu smutný, že jejich církev dlouho nikdo nenavštěvuje a že jsou tak trochu zapomenutí. A najednou tam přišli Zbyněk a Petr a Ricardo a Candido, a za pár dní nato přišli další bratři zdaleka udělat společné shromáždění. Tak byl pastor velmi potěšen a nastala veliká radost.
Když Zbyněk a Petr už potřebovali z komunity odjet, neměli žádnou loď, která by je odvezla. Také řeka byla po deštích hodně divoká a stav vody byl vysoký. Bratři v komunitě uvízli. Prosili jsme křesťany za modlitby, aby Zbyněk s Petrem mohli odjet. Ještě týž den odpoledne připlula loďka a hladina řeky zázračně klesla o 3 až 4 metry a bratři mohli odjet. Bůh je ochránil i ve velmi nebezpečných peřejích, a tak se bezpečně navrátili domů do Jinotegy. Po několika dnech odpočinku Petr odletěl zpátky do Čech.

Poslední zprávy od Klingerů: