Radka Rusínová přivítala návštěvníky z Česka

Radka s místním spolupracovníkem

Zdravím vás, milí sourozenci v Ježíši Kristu. Dneska začnu poněkud netradičně – přijela sem do Keni spousta bratrů a sester z různých církví z celé ČR, dokonce i několik služebníků ze zahraničí. Byli zde také křesťané z KS, které znám osobně, což mě velice potěšilo a povzbudilo. Já a některé mé děti jsme ve společenství bratrů, sester a místních dětí všech věkových skupin prožili nádherné a požehnané dva dny. Děti byly rozděleny do zájmových kroužků – malování, sochařství, ruční práce, sport, hudba, tanec – to bylo odpoledne. Dopoledne byla věnována Božímu slovu a chvalám. Vše bylo velice pěkně připraveno a zpracováno.

Češi u Radky

Protože vím, že místní strava nemusí být každému po chuti, snažila jsem se jim aspoň trochu málo zpestřit jídelníček českým ananasovým a jahodovým koláčem. Radost byla veliká a moje o to větší.

Co se týká farmy – zvířátka prospívají, vylíhla se nám kuřátka, všechna mláďátka rostou, koupila jsem několik králíčat a také máme dvě nové kočičky.

Duchovní činnost – otevřely se mi dveře do nové církve „Open Bible“. Tento název mě zaujal, velmi se mi líbí a je mi i inspirací ke kázáním. Tato církev má v Keni 1 500 sborů, nejvíce na západě. V čase mého kázání v jednom ze sborů byl přítomen i biskup církve, jemuž se kázané Boží slovo líbilo. Oslovil mě s prosbou o službu i v jiných sborech této denominace. Prožili jsme při bohoslužbě i velice radostnou událost – jeden muž vydal svůj život Pánu Ježíši.

Nové auto

Jelikož jsem, díky Bohu, mohla získat nové, i když ojeté terénní auto, které vyhovuje lépe našemu cestování a pracovním podmínkám, najmula jsem si řidiče. Je to muslim a já ho postupně uvádím do Kristova evangelia. Je vidět, že o tom přemýšlí a dokonce svolil, že se zúčastní v neděli bohoslužby. Prosím o vaše modlitby, aby se ho Duch svatý dotýkal a on mohl uvěřit v Ježíše Krista.

To je asi tak ode mne, z daleké Afriky, všechno. Moc vás všechny zdravíme, myslíme na vás v modlitbách a prozatím se loučíme s pozdravem pokoje shalom.

Radka Rusínová a děti

Poslední zprávy od Radky: