Český Bétel roste

Manželé Tiší (vlevo) s týmem vedoucích Bételu

Milí přátelé, přestože již nemáme školou povinné děti, je pro nás začátek září tak trochu časem nových výzev a startování nových projektů. Zdá se, že nás v tomto školním roce čeká velký růst.

Pro našeho absolventa Adama, který se k nám má připojit jako vedoucí, a celou jeho rodinu, se nám podařilo domluvit bydlení za velmi výhodných, dalo by se říci zázračných podmínek. S největší pravděpodobností se k nám připojí v lednu příštího roku.

Mužská komunita si vede velmi dobře. Tuto zimu bychom rádi v bytě, ze kterého jsme se odstěhovali, připravili dalších 4-6 lůžek pro muže. Modlete se, aby Bůh připravil nové vedoucí, kteří se chopí této výzvy. Máme dva vhodné kandidáty z absolventů naší léčby a doufáme, že prokážou, že pro tuhle službu mají srdce.

S rostoucím množstvím závislých, kterým pomáháme, a s růstem týmu samozřejmě přicházejí mnohé výzvy. Většinu našeho fungování jsme byli v Bételu s naší účetní jen ve třech, teď se pomalu rozrůstáme na tým, který má více než 10 pracovníků. Budeme potřebovat velkou moudrost a Boží zaopatření, abychom dobře nastavili vše, co je třeba. K našemu velkému překvapení nás oslovil mladý manželský pár, který je svým vzděláním pro Bétel více než vhodný, že by u nás chtěli oba společně sloužit. V tuto chvíli jsme v procesu domlouvání podmínek, poznávání a plánování. Velmi se těšíme na vzájemnou spolupráci.

V Bételu i nadále usilujeme o to, aby co největší počet závislých začal žít plnohodnotný svobodný život založený na Kristu. S radostí tedy oznamujeme, že jsme v červnu pokřtili 3 ženy a chystáme se na křest 1 muže.

Děkujeme vám za vaši podporu a modlitby. Společně se těšíme na to, co pro nás Bůh připravil v dalších měsících a jsme vděční, že naši cestu sledujete.

Petr a Veronika Tiší

Poslední zprávy z Bételu: