Děti, o které se stará Radka Rusínová, zdárně prospívají

Radka s místním farmářem

Ahoj, sestry a bratři, jsem tady opět s novinkami z Keni. Část dětí, které u mě bydlí a prochází domácím vzděláváním, úspěšně ukončila závěrečné zkoušky. Nicodemus, kterého sponzoruje Nadační fond KMS, ukončil dobře, s pochvalou, první ročník a postupuje do ročníku druhého. Máme v projektu zpět chlapce Dericka Rashida, velmi úspěšného nadaného studenta, jehož snem je vystudovat práva a stát se kazatelem. Derick studuje poslední trimestr třetího ročníku střední školy. Jelikož ve škole, kam chodil, se začali ztrácet studenti (velice častý jev v této oblasti), musela jsem ho převést na domácí vzdělávání. Tím stouply náklady na jeho školné, které v současnosti dělá 3000 Kč měsíčně. Kdyby se našel sponzor, budu velmi ráda. Oficiálně jsem požádala také o adopci další holčičky Abigail Terezy.

Některé děti v Radčině péči

Kážu každou neděli v církvích, se kterými dlouhodobě spolupracuji. Moje služba nesení Kristova evangelia muslimům stále pokračuje. Jsem více a více zvaná na mnohá místa ke kázání a k šíření Božího slova. Žel, není tady zvykem proplácet služebníkům cestovní náklady, tudíž musím některá pozvání s lítostí odmítat, jelikož jsem finančně limitována.

Zprávy z farmy: Naše kobylka Savana porodila v únoru zdravou holčičku, která dobře prospívá, jmenuje se Siri Tamu, což v překladu ze svahilštiny znamená Sladké tajemství. Povedlo se nám zachránit jednu slepou kobylku – Rous, tak jsme jí získali a k ní ještě jednu velmi starou kobylu – Luna, která jí dělá společnici a vodiče. Slepá Rous je březí, tak věříme, že vše bude v pořádku. Do budoucna, když Bůh dá, plánujeme otevřít jezdeckou školičku pro děti.
Co se chovu kraviček týká, konečně se nám narodila holčička po jerseyském býkovi, která nese všechny jeho znaky, dá se říci, že z lokální krávy nemá znaky žádné. Asi po měsíci přenášení porodila i druhá kráva, tentokrát je to býček, který je neobvykle velký a velmi dobře prospívá. Telatům jsme dali jména Mery a Sedrick. Od naší další krávy Alice čekáme telátko za tři měsíce. Žel, u dvou krav, které mají telata-býčky z předchozího roku, se tentokrát jejich zabřeznutí nepodařilo.
Zakoupila jsem dvě prasátka, o která zatím, vzhledem k muslimské oblasti, kde žijeme, se nám stará na své farmě farmář Okapes, který dlouhodobě spolupracuje v našem projektu. Mám zamluveného nového kozlíka, čekám, až se mi sejdou finance, abych pro něj mohla dojet. Ráda bych časem zakoupila také „ženicha“ pro naší oslici Mendy.

Prosím, myslete na nás s případnou pomocí a v modlitbách. Přeji každému z vás požehnaný, hezký čas prázdnin a dovolených.

S pozdravem Radka Rusínová a dětičky.

Poslední zprávy od Radky: