Noční běžci

Radka s dětmi ve své péči

Naše misionářka v Keni Radka Rusínová zažívá občas věci, které jsou pro nás Středoevropany silný tabák. Ale kdo chce, může si vyhledat důkazy, že si nevymýšlí.

Milé sestry a bratři v Kristu, posílám pozdravy z Keni, děkuji za vaši přízeň, modlitby i podporu.

Dneska začnu netradičně. Stali jsme se terči nočního běžce. Noční běžec je čaroděj obsazený démony, kteří se dědí z generace na generaci. Je nucen nahý každou noc běhat po okolí, někdy i v krátkých úsecích létat, a strašit svými projevy – skřeky, chození po střechách domů, mlácení do vrat, házení kamenů a zápalných lahví a dokonce zanechává a rozmazává po vratech domů a po okolí svoje fekálie. Také se zúčastňuje satanských obřadů. Tito lidé jsou k tomu nuceni nečistými duchy, jelikož se v minulosti oni sami, či jejich generace před nimi, do takového okultismu zapletli. Na toto téma jsou na internetu k dispozici články i videa, jsou k dohledání po zadání „noční běžci“ a také na Youtube pod názvem „night runners“.
My se samozřejmě nebojíme, ale je nepříjemné, když jsme z nočního spánku rušeni – psi se rozštěkají a je po klidu. Toto se děje někdy i několikrát za noc. Žel, tito noční běžci, krom jiného, používají také nebezpečné jedy ve spreji (organofosfát – to víme proto, že jsme usmrcená zvířata nechali pitvat), kterými postříkáním na dálku způsobí těžkou otravu a smrt zvířete. Kvůli tomu jsme přišli o náš chov hus a krůt, takže budeme muset začít s chovem drůbeže znovu od začátku.
Někteří z těchto čarodějů a čarodějnic (i o ženy se jedná) by byli rádi osvobozeni, ale pro pomoc osvobození v Kristu si většinou nepřijdou nebo pomoc vyhledávají zase u jiných okultně obsazených osob. Není nám jejich život lhostejný, neseme je na modlitbách a jsme připraveni, s pomocí Boží, se jim i pastoračně věnovat.

V poslední době stoupl velký výskyt zlodějů dobytka. Lidem v širokém okolí byla ukradena spousta ovcí, koz i krav. Díky Bohu se nám nic takového nestalo, protože máme dobré hlídací psy.

Naší školu jsme přestěhovali do nových, levnějších prostor, zhruba 16 km daleko od našeho bydliště, takže malé děti se denně dovážejí do školy a domů, větší děti zůstávají přes týden ve školním internátě. Část učitelů s nižší kvalifikací jsme vyměnili za vyučující s kvalifikací vyšší. Rádi bychom, v co nejkratší době, vybudovali školní hřiště a dovybavili učebny vším potřebným.

Něco ze světa našich domácích zvířat:
Ovečka porodila beránka, žel, byl příliš slabý, maminka ho nepřijala, takže do 24 hodin zemřel.
Veselejší zpráva je ta, že nám narozením přibyli dva kozlíci. (Já se těch holek snad nedočkám 🙂).

Nakonec něco pozitivního, nádherného: jeden náš odchovanec, Samson, který vystudoval pedagogickou školu, si našel práci v nedaleké škole a rozhodl se, ze své velmi malé výplaty, částečně podporovat jednoho z našich sirotků.

To je zhruba všechno. Pro tuto chvíli se loučíme – Radka Rusínová, Ben, Kačka, Abi a všechny další dětičky.
Bůh vám žehnej. Shalom.

Poslední zprávy od Radky: