Hledáme dům pro ženskou komunitu

Nový pozdrav z kralupské komunity pro závislé Bétel:

Milí přátelé, zdravíme vás ze zasněžených Kralup. Radujeme se z úspěchů a ovoce, které nám Bůh ze své milosti dává. S růstem ovšem přicházejí další výzvy, které nám náš Pán, jak věříme, pomůže vyřešit.

Komunita pro ženy

Tohle jsou naše dvě hrdinky. Daniela a Kate, vedoucí ženské komunity. Fotografie je z nočního běhu Prahou, kterého se účastnily v září na podporu našeho střediska. Daniela rozjíždí naše čalounické podnikání. Podařilo se nám získat a úspěšně dokončit zakázku na čalouněná křesla pro kavárnu Les Kamarades v Praze a mnoho dalších zakázek. Založili jsme s.r.o. a pracujeme na spuštění webové stránky. Spolupracujeme s interiérovou designérkou a i když je to všechno dřina, moc nás to baví. Kate je dobrovolnice z Anglie, která usilovně studuje češtinu, stará se o mytí, aranžování a naceňování drobností a dekorací v našem dobročinném obchodě, sestavuje interiéry a fotí produktové fotografie. Co je ovšem nejdůležitější, že máme první ženu, která zůstala. Je tu už déle než tři měsíce a proměna, kterou prošla je nádherná. Pomáhá Kate i Daniele v jejich aktivitách a je velmi šikovná na čalounění.

Komunita pro muže

Mužská komunita praská ve švech. Naše kapacita je 10 a od října máme 11+ kluků. V tuhle chvíli 12. Holky jsou v bytě s odděleným vchodem. Ideálně je naše představa taková, že holky přestěhujeme do domu a tím se navýší kapacita pro kluky, kteří budou moct být i v bytě, kde jsou teď holky. Několik měsíců jsme se pokoušeli získat úvěr na dům od banky. Většina bank se s neziskovkou vůbec bavit nebude. Česká spořitelna se s námi dlouze bavila, ale nakonec nám úvěr nedala. Mohli bychom s ní znovu jednat, pokud by se nám podařilo získat alespoň půl milionu. Snažili jsme se i o pronájem, ale jednání skončí vždy při otázce, kdo tam bude bydlet. Nikdo nechce pronajmout dům odvykajícím uživatelům drog a to ani v případě, že se jedná o ženy. Věříme ve velkého Boha a modlíme se. Chodíme s otevřenýma očima a doufáme, že se Pán brzy postará tak, jak to v minulosti už udělal mnohokrát.

Největší radost nám dělá to, že většina kluků má vztah s Bohem. Jejich chvály a díkůvzdání zrcadlí Ježíšova slova o tom, že komu bylo hodně odpuštěno, hodně miluje. Vzhledem k počtu kluků pro ně potřebujeme více práce, začali jsme přijímat zakázky na renovace a opravy nábytku na zakázku. Máme za sebou několik úspěšných zakázek.

Hledáme církve, které by chtěly do svých společenství přijmout absolventy našich programů. Není to tak, že jen dáte své jméno a my vám je pošleme. Chtěli bychom vytvořit fungující program, jehož součástí by bylo vzdělávání pro ty, kteří by chtěli lidem po léčbě pomáhat. Hledáme kontaktní osoby, které nebudou říkat, že vědí, jak se o absolventy protidrogových programů postarat, ale takové, kteří se budou chtít učit. Pokud byste měli o spolupráci zájem, napište na info@komunitabetel.cz

Přejeme vám pokojný Advent a krásné vánoční svátky plné pokoje, který nám byl darován v Ježíši Kristu. Děkujeme za vaši přízeň, finanční podporu nás osobně i komunity a neziskové organizace. Není to klišé znovu zdůraznit, že bez těch z vás, kteří se modlíte, využíváte našich služeb, nakupujete v našem obchodě Nábytkové farmě nebo finančně přispíváte přes NFKMS, bychom nemohli fungovat.

S láskou,

Petr, Veronika, Jakub a Hanka Tiší