Nový čas pro „Markétu“

Perská Bible

Naše misionářka „Markéta“ začíná další etapu svého života. Budeme vděčni, pokud ji v tom naším prostřednictvím podpoříte.

Před dvěma měsíci jsem se po třech letech života a služby v Řecku přestěhovala zpátky do Česka. Důvod nebyl žádný vnější, ale vnímala jsem, že mi Bůh říká, že se můj čas v Řecku naplnil (i když objektivně tak je příležitostí ke službě stále dost) a je na čase udělat další krok. Věřím, že je krokem kupředu, i když teď zase nějaký čas, minimálně rok, strávím ve své vlasti.

A čemu se následující rok budu věnovat? Celkem třem různým věcem, z toho dvěma misijním. Dva dny v týdnu budu učit angličtinu v jazykové škole pro děti. Polovinu zbývajícího času pak budu pokračovat ve službě persky mluvícím uprchlíkům hlavně v Německu. Tam mám jednak kontakty v Berlíně jak mezi uprchlíky, tak misionáři, a také různě po Německu několik známých, které se tam během uplynulých měsíců přesunuly z Athén.  Některé z nich čerstvě uvěřily, jiné jsou ještě muslimky nebo hledající, ráda bych jim na cestě za Ježíšem byla požehnáním. I v Německu se chci zaměřit hlavně na službu chval a osobní vztahy s ženami.

Druhou část mé služby příští rok bude spolupráce na první české knize o misii. Já i jiní misionáři, kteří během posledních pár let vyjížděli, vnímáme, že v Česku zatím příprava misionářů není moc rozvinutá a mnozí z nás v začátcích tápali a hledali co a jak metodou „pokus-omyl“. Když mě oslovil David Symon, který se také nedávno se svou rodinou vrátil z misijního pole, s návrhem na knihu a prosbou o spolupráci, souhlasila jsem. On bude mít více zodpovědnosti za obsah a já budu ta, kdo bude tvořit výsledný text. Rádi bychom, aby kniha pomohla v základních tématech misionářům, kteří budou vyjíždět (věříme, že budou, jako český národ máme potenciál!) a také těm, kteří se budou podílet na jejich vysílaní.

Tím pádem budu stále v určité míře závislá na finanční podpoře pro výjezdy do Německa a práci na knize, budu vděčná za každého, kdo se rozhodně v nějaké míře v podpoře pokračovat! Jsem vděčná za všechny z Vás, kteří byli součástí toho, co jsem mohla dělat v Athénách a těším se, že uvidím Boží jednání i v tomto dalším období!

Vaše Markéta