Radka Rusínová má domácí školu pro 23 dětí

Radčina domácí škola

Nové zprávičky z naší farmičky: Doma nám přibyly dvě kočky myšilovky, Malkia (Princezna) a Šelmi (Šelmička).  Zemřel nám náš starý kocour Kichingio. Přibyly dvě další ovce Anička a Amálka. Králíci se plynule rozmnožují a lidé z okolí si už navykli u nás nakupovat králíky do svých chovů. Díky Nadačnímu fondu KMS jsme opravili dvě třetiny králíkáren. Vylíhla se nám další holoubata a zakoupili jsme nové chovné kusy perliček. Letos se nám již narodili tři kozlíci. Dále jsme postavili nový bazének pro husy a kachny, kterým se také výborně daří. Žel, chov slepic krůt už tak úspěšný není. Farma je díky našim psům více chráněna před nočními útoky. Občas sice najdeme poničené oplocení, ale k závažnějším nechtěným návštěvám nedochází.

Naše domácí škola probíhá od pondělí do pátku každý den.  První týden v říjnu dělaly mladší děti postupové zkoušky do vyššího ročníku. Vcelku všichni uspěli, někteří na výbornou, jiní byli slabší, ale test ukončili. Nutno připomenout, že tady začíná školní rok v lednu a končí k poslednímu říjnu. Pak následují velké prázdniny. Nyní probíhají školní vědomostní  testy u vyšších ročníků a střední škola. V současné době u nás pod střechou probíhá výuka pro 23 dětí. O víkendech, kdy některé děti odjíždějí domů, jich u nás zůstává čtrnáct. Díky sponzorským darům dostaly některé z nich nové školní batohy. Za ukradené věci ze základní školy, kde děti před časem ukončily výuku, se nám daří postupně dokupovat nové, aby děti měly vše co potřebují.  U některých byla před časem diagnostikována avitaminóza. Několik dětí nám dorostlo do puberty, takže někdy není úplně jednoduché je zvládnout.

Co se týká koronavirové situace u nás, vláda od 1.9. otevřela Keňu pro turisty. Nadále ale platí zákaz nočního vycházení a nařízení povinného nošení roušek na veřejnosti i v uzavřených prostorech. Některé příkazy lidé nerespektují, ale noční vycházení ano, to si nedovolí porušit. Následovalo by velmi přísné opatření a třeba i vězení. Lidé se schází na fotbal, chodí do církve, mešit a podobně.

Má duchovní služba je nyní velice omezená, nemohu si dovolit porušit zákaz a jít do církve, takže nyní sloužím lidem převážně přes sociální sítě na internetu. Díky této službě a zásluhou osobních rozhovorů se někteří obracejí.  Následně je posílám do některých sborů v místě jejich bydliště. U nás doma stále probíhá biblická výuka a příprava na křest některých dětí.

Bůh vám všem žehnej,

Radka Rusínová s rodinou

Poslední zprávy od Radky: