Bétel v době koronavirové – druhá vlna

Petr Tichý (vlevo) s členy mužské komunity v roce 2020

Milí přátelé a partneři Bételu v Čechách, zdravíme vás z Kralup. Tento rok je tak šílený, že to snad ani nelze vyjádřit. Řídit neziskovku, podnikání, předvídat rizika nebo dělat rozhodnutí je skutečná lahůdka. Druhý lockdown přišel ve chvíli, kdy už jsme dva týdny měli všechno podnikání uzavřené, protože všichni naši členové komunity měli koronavirus. Jsou to mladí a silní kluci, takže z toho byli za dva týdny venku. Nikdo z naší rodiny se nenakazil. Zvláště u Petra, který je s klukama v dennodenním kontaktu, to považujeme za zvláštní, ale jsme samozřejmě rádi. Ve středu 21.10. jsme po dvou týdnech otevřeli obchod, abychom ho z rozhodnutí vlády ve čtvrtek 22. 10. opět zavřeli. Víme, že nic se neděje bez vědomí a kontroly našeho Pána, a tak mu zcela důvěřujeme, že se o nás postará.

Komunita pro ženy – HLEDÁME VEDOUCÍ

STÁLE HLEDÁME VEDOUCÍ ŽENSKÉ KOMUNITY! V tuto chvíli jsme komunitu pro ženy dočasně uzavřeli, protože nemáme vedoucí. Dům, který jsme zázrakem koupili, zeje prázdnotou a holky volají a my je odmítáme. Je nám z toho smutno, modlíme se, zveřejnili jsme dva inzeráty – jeden v Bráně a jeden v Životě víry. Zatím nikde nikdo! Nabízíme standardní platové podmínky, stáže v zahraničí, uplatnění na misijním poli, práci ve stabilním týmu…. Skutečně se nenajde nikdo, kdo by měl srdce pro ženy z ulice, prostitutky, alkoholičky a závislé na drogách? Někdo, kdo by jim chtěl svojí láskou a životem zjevit lásku Boží. Práce je to složitá, vyžaduje nekonečnou trpělivost, pokoru, lásku, ale je v centru Božího srdce. Pokud máte o práci zájem, volejte Veronice 731501150 nebo pište na email: info@komunitabetel.cz Zašleme vám bližší informace.

Komunita pro muže

V průběhu první vlny koronavirové epidemie se nám to tu bohužel vylidnilo. V průběhu léta jsme se opět dostali na plnou kapacitu, kterou více méně stále držíme. Budeme potřebovat vedoucího i pro komunitu pro muže, protože Vítek, který ji vede, se bude v květnu ženit a tudíž i stěhovat. U kluků doufáme, že na vedoucího do té doby někdo doroste. Vítek se svojí ženou Kate s námi zůstanou jako zaměstnanci. Vítek bude i nadále dohlížet na provoz mužské komunity a bude mít na starosti management stěhování. Modlete se za vedoucí. Kdybychom měli vedoucí, mohli bychom přijmout mnohem více lidí. Odmítáme 3-5 zájemců o léčbu týdně, protože nemáme vedoucí. Žeň je mnohá a dělníků málo.

Petr a Veronika Tiší

Poslední zprávy z Bételu: