Radka Rusínová se uzdravila z nemoci

Radka s oslicí Melody

Ozývám se po delším čase s novinkami, co se děje na misii v Africe. Okolo března jsme se s manželem začali cítit špatně. Byli jsme neustále léčeni na malárii a tyfus. Nemoc však zrádně propukla na přelomu června a července, kdy jsme s největší pravděpodobností prodělali žlutou zimnici a kdy jsme opravdu nebyli schopni ničeho. Byli jsme neustále na kapačkách a dostávali obrovské množství injekcí a léků. Stále jsme zvraceli a nebyli schopni jídla ani pití. Této doby využili teenageři, o které jsme se starali, aby nás vykradli. Také se jim zhoršily studijní výsledky. Tudíž jsme se se všemi rozloučili. Náš lékař je křesťan, tak jsem ho poprosila také o modlitby. V tu chvíli se náš stav začal zlepšovat. Ale ještě další 2 měsíce jsme na tom byli poměrně zdravotně špatně. Nyní už vše spěje k dobrému a ještě lepšímu. Bůh má evidentně s námi ještě další plány a začali jsme naplno pracovat.

Konečně se nám narodila dvě jehňata ženského pohlaví. Po třech letech rození samých samců. Žel, u koz jsme toto vítězství ještě neprorazili. V současné době chováme housátka, kachňata, holoubata a samozřejmě králíčata. Naše fena Nita čeká štěňata, o která je už teď velký zájem. Naše oslice Melody se sice také tvářila těhotně, ale zjistili jsme, že je jen tak vyžraná.

Nějakou dobu již sháníme pozemky, ale ceny stále rostou. Jednou už byla domluvená cena, ale zprostředkovatel prozradil, že pozemek bude pro bílé, a cena šla okamžitě nahoru a to už jsme nemohli akceptovat. Vendy se už rozhodla s námi zůstat, bydlí nedaleko a stala se pomocníkem našeho projektu. Co se týká duchovní činnosti, pravidelně kážu ve městě, kde žijeme, v jedné církvi. Občas vyjedeme jako hostující kazatelé mimo náš kraj. Velký úspěch je, že během příštího týdne budeme křtít našich 10 dětí. Až budete číst článek, budou už pokřtěni. Další skvělá zpráva je, že děti ze základky si zlepšily průměr a patří k nejlepším. Máme nedostatek oblečení, protože děti rychle rostou a nestíháme dokupovat – především chlapecké oblečení. Co mi dělá obrovskou radost je, že většina našich dětí chce po škole sloužit Bohu.

Filtrační láhev

Momentálně jsme zahájili akci na nákup filtračních lahví pro naše děti i pro nás, protože voda, kterou tady máme, obsahuje bakterie tyfu. Kdyby měl kdokoli na srdci poslat nám tyto láhve poštou, protože tady nejsou k dostání, budeme rádi. Proč právě tuto značku? Přefiltruje až 4000 l vody. A i tam, kde chodí naše děti do školy, není voda moc kvalitní.

Moc děkujeme za Vaši přízeň, modlitby i finanční dary.

S pozdravem Radka Rusínová, Ben, Kačenka, Abi a Vendy

Poslední zprávy od Radky: