Útlak křesťanů v Číně stále narůstá

Již po mnoho let podporujeme ve spolupráci s misijní organizací Asia Harvest službu domorodých evangelistů v Číně a okolních zemích. Nedávno jsme zaslali nový finanční dar a obdrželi jsme tuto zprávu:

Milí přátelé, z celého srdce děkujeme za vaši podporu. V Číně jdou teď věci hodně těžce, protože čínský prezident Si Ťin-pching se rozhodl svou zemi totálně zbavit křesťanství. Roste útlak a totalitní kontrola za využití nejmodernější kamerové a sledovací techniky. Ještě nedávno jsme byli zvyklí, že námi podporovaní evangelisté v Číně získávají pro Krista každých 6 měsíců několik desítek nových lidí. Dnes je to za stejné období několik lidí, a někdy také nikdo. Potřebují naše modlitby tak, jako nikdy předtím.

Zde jsou poslední zprávy o evangelistech, které podporujeme z vámi zaslaných peněz:

Bratr Ši – Čína

56-letý bratr Ši pokračuje spolu se svou ženou ve službě 3-miliónové nezasažené etnické skupině Bouyei v jihozápadní Číně. Křesťanů je mezi nimi méně než jedno procento. Během minulých let mohl bratr Ši vést k Pánu mnoho lidí, ale během posledních šesti měsíců nezískal ani jednoho. Důvodem jsou covidové uzávěry, ale především stále rostoucí státní útlak a všudypřítomné špehování každého člověka. Po celé Číně je momentálně umístěno více než 400 miliónů kamer s funkcí rozpoznávání obličeje. Každý pohyb je sledován, a tak se pro bratra Ši stalo nemožné cestovat a zvěstovat lidem evangelium. Snažil se alespoň věnovat učednické výchově některých z více než 370 křesťanů, které získal v minulosti, většinou pomocí telefonu. Prosíme, modlete se za něj i za jeho tým.

Bratr Jian – Čína

Tento 47-letý křesťan slouží mezi nezasaženým etnikem Tai Kao („Bílí Tai“) v jihozápadní Číně při hranici s Laosem. Evangelium sdílí také s lidmi z etnických skupin Lawu, Guaigun a Kucong. Za poslední půlrok mohl ale udělat jen velmi málo práce v důsledku covidových uzávěr a také toho, že při příležitosti stého výročí založení Komunistické strany Číny celou oblast neustále pročesávaly tisíce vojáků a policistů. Na Jiana přišlo udání kvůli pořádání nepovolených křesťanských shromáždění. Byl vyslýchán a nyní je pod přísným policejním dohledem. Díky tomu ani on za posledního půl roku nepřivedl ke Kristu jediného nového člověka. I on se snaží využít času k učednické výchově více než 70 křesťanů, které získal v uplynulých letech. Prosíme, modlete se za něj.

Bratr Damber – Bhútán

56-letý evangelista pracuje mezi několika nezasaženými etnickými skupinami v uzavřeném buddhistickém království Bhútán. Jsou to zejména etnika Drukpa, Lama a Magar. Ačkoli i jej postihly po část roku covidové uzávěry, tento rok byl zatím nejplodnější za celou dobu jeho služby. Mohl přivést ke Kristu celkem 24 lidí. Od doby, co jsme jej začali podporovat, je to už 108 lidí. Damber tráví mnoho času také jejich vyučováním a povzbuzováním. Jak ale stárne, cestování se pro něj stává stále náročnější. Prosíme, modlete se za něj.

Čínské evangelisty můžete finančně podpořit na našem účtu č. ú.: 577409193/0300 s var. symbolem 1100 nebo pomocí portálu Darujme.cz na této stránce.