Klingerovi se chystají na dlouhou výpravu

Zbyněk v džungli

Milí, zdravíme vás všechny přátele a účastníky misie. Po šesti letech jsme letos v létě mohli opět navštívit Čechy jako celá rodina. V roce 2018 jsme byli v ČR krátce jen Eliška a Pavla, a v roce 2019 tam byl Zbyněk jen asi 10 dní, když přijel pro tatínka, aby ho odvezl na návštěvu k nám do Nikaragui. Jsme za letošní návštěvu v Čechách moc vděční, mohli jsme se s mnohými z vás vidět, navštívit rodinu i mnoho církví, a také si odpočinout od tlaků tady v Nikaragui. Načerpali jsme nové síly. Loučení s rodinou a návrat do Nikaraguy nebyly snadné, ale máme jistotu, že náš čas tady zatím nekončí a máme zde pokračovat v misii. V září jsme se tedy vrátili. V říjnu jsme dostali nové povolení k pobytu zde. Toto povolení musíme každý půl rok obnovovat.

Koncem října k nám přijede Petr z Čech. Už u nás dvakrát byl. Po krátkém odpočinku a aklimatizaci, se vydá spolu se Zbyňkem na misijní výjezd do rezervace Bosawas mezi indiány miskito do komunity Siksa Yari na řece Coco. Tato komunita je velmi vzdálená a naše misie tam ještě nebyla. Průvodcem a společníkem jim bude bratr Ricardo, se kterým už delší čas spolupracujeme. Zbyněk, Petr a Ricardo by chtěli zůstat 5-7 dní v komunitě. Budou rozdávat USB s audio nahrávkou biblických základů a kázání v miskito a také s Novým zákonem v jazyce miskito. Do některých domů dají i radia se solárním panelem a se vstupem pro USB. Také budou bratři rozdávat španělské i miskito Bible. Budou navštěvovat domy a modlit se za nemocné i za další potřeby lidí.
Petr tady zůstane necelý měsíc, po návratu z misijního výjezdu si u nás odpočine a koncem listopadu se vrátí do Česka. Prosíme za modlitby, aby se k nám bezpečně a jistě dostal. Hlavně, aby ho vpustili do země. A také prosíme za modlitby za misijní výjezd, za ochranu bratří na cestách i v komunitě, aby cestu fyzicky zvládli a naplnili Boží záměr s misií. Také prosíme za modlitby za ochranu Pavly a Elišky v zázemí.

děkujeme za vaši účast v misii
Vaši Klingerovi

Poslední zprávy od Klingerových: