Bétel žije

Nové zprávy od vedoucích křesťanské komunity pro pomoc závislým manželů Tichých:

Jsme již několik týdnů úspěšně zpět z našeho sabatiklu. Užíváme si nového způsobu života, který je pro většinu z vás standardem a pro nás naprostou novinkou. Bydlíme ve svém a do Bételu dojíždíme do práce. Je to naprosto skvělé a moc nás to baví. V průběhu volna jsme se ujistili, že Bétel milujeme a je to naše poslání. Stýskalo se nám po lidech, po práci upřímně zas až tolik ne. 🙂
Díky velmi štědrým přátelům jsme zvládli dovolenou na Korsice. Byly to dva z nejkrásnějších týdnů našeho života. Nádherná příroda a ohromná radost z toho, že jsme mohli jet. Petr měl úraz ramene, díky kterému jsme si do tří týdnů před odjezdem nebyli jistí, jestli to zvládne. Ale díky Bohu, na Korsice už rameno fungovalo dostatečně dobře!

Velkou radost nám dělá ženská komunita. Máme v ní 4 ženy a jsou to zlatíčka! Jsou otevřené hledání a poznávání Pána. Po tom zdlouhavém boji a složitém začátku ženské komunity, je to ohromný zázrak.

Zanedlouho nás čeká rozlučkové shromáždění s Vítkem a Kate. Oba byli, chce se mi napsat, nepostradatelnou součástí týmu. Vítkovo svědectví je jedno z nejhezčích a Katina misionářská láska k českému národu a ženám závislým na drogách a alkoholu, je příkladná a inspirující. A tak je tento jejich poslední týden s námi ve znamení pláče a smutku z loučení. Odcházejí na školu misie organizace WEC v Tasmánii. Následují Pána, kam je vede, a to je to nejlepší, co můžou ve svém životě udělat. Přesto nám bude po nich tak smutno!
Chceme vám moc poděkovat za modlitby, přátelství a finanční dary, kterými se podílíte na změně životů lidí, kteří si díky závislosti na drogách nebo alkoholu sáhli na dno. Přejeme vám pokojný advent, krásné Vánoce s myšlenkami na Krista, který nám byl dán a všechno dobré v nadcházejícím roce.

Srdečně Vás zdraví Petr a Veronika Tiší

Poslední zprávy z Bételu: