U Tichých v Bételu Bůh proměňuje lidské životy

Manželé Tiší

Milí přátelé, sdílíme s vámi první novinky v roce 2024. Dozvíte se, co se děje v Bételu, v našich životech, jaké máme plány a vize pro tento rok a jaké výzvy jsou před námi.

Co se nám v tomto roce již podařilo? Naše ženská komunita stále roste a momentálně máme plno. Je to ohromná radost po dlouhých letech modlitebního i pracovního úsilí. Těšíme se moc na křty a jsme vděční za proměněné životy. Díky předání administrativy Oživena i domlouvání zakázek na čalounění má Veronika kapacitu na důležité manažerské činnosti, což nám pomáhá lépe fungovat a rozvíjet se. Petr poprvé od začátku Bételu v Čechách předává vstupní pohovory a příjem nových kluků do programu. I jemu se uvolní čas důležitý na vyučování vedoucích. Po téměř 20 letech jsme zrekonstruovali kuchyň v klučičím baráku a pokračujeme rekonstrukcí koupelny.

Členky ženské komunity

Osm statečných z ženské i mužské komunity úspěšně běželo závod Urban Challenge. Díky tomu přitáhli pozornost jak na činnost Bételu, tak i na potřeby, které má rozrůstající se ženská komunita.

Naše plány, výzvy a modlitební témata: S narůstající poptávkou potřebujeme rozšířit zázemí pro ženskou komunitu. V současné době probíhá sbírka, která by nám mohla pomoci tuto situaci částečně vyřešit. Více žen v naší komunitě také přináší potřebu dalších příležitostí, ve kterých by mohly pracovat. Zjišťujeme tedy možnosti a modlíme se za Boží vedení pro rozvoj našeho podnikání. Na místo Vítka, dá-li Pán, nastupuje Adam, náš absolvent, je to výzva pro něj i jeho rodinu, která se spolu s ním bude stěhovat a nyní hledají bydlení. Náš syn Kuba se bude v srpnu ženit, což je naprosto skvělá zpráva. Jeho snoubenka je úžasná a jsme za ně Bohu moc vděční. Veronika bude péct a nebude to žádná malá svatba, takže oceníme vaši modlitební podporu.

Modlíme se za zdravotní stav našich vedoucích, Kačka se stále zotavuje po operaci štítné žlázy a Ríša bojuje s kýlou. V současné době máme velmi málo řidičů, což nám přináší i finanční výzvy. Náš sociální podnik Vaše stěhování nevydělává potřebné finance, protože nemáme dostatek zkušených a spolehlivých řidičů. Prosíme o modlitby za tuto situaci a o moudrost při hledání řešení. Stále se modlíme, aby někteří s absolventů přijali od Pána vizi pro budování Bételu. Noví vedoucí jsou pro růst naprosto klíčoví.

Děkujeme vám za vaši podporu a modlitby. Společně se těšíme na to, co pro nás Bůh připravil v nadcházejícím roce a jsme vděční, že naši cestu sledujete.

Petr a Veronika Tiší

Poslední zprávy od Tichých: