Znovu jsme podpořili asijské evangelisty

Ve spolupráci s partnerskou organizací Asia Harvest jsme v rámci našeho projektu „Asijští evangelisté“ znovu finančně podpořili službu několika duchovně plodných jihoasijských služebníků. Zde jsou o nich nové informace:

Bratr Jit – Nepál

45-letý Jit, který je ženatý a má dvě děti, nadále slouží lidem z komunity Manangba a dalším tibetským buddhistickým kmenům na „střeše světa“ v Himaláji. Při svých evangelizačních cestách běžně překračuje průsmyky ve výšce 6.000 metrů nad mořem. V posledním půlroce se poněkud uvolnila vládní omezení, a on tak mohl vést ke Kristu dalších 50 lidí. Od doby, kdy jsme jej začali podporovat, jich je celkem 397.

Bratr Damber – Bhútán

58-letý bhútánský evangelista pokračuje spolu se svou manželkou a třemi dospělými dětmi ve službě nezasaženým buddhistickým komunitám Drukpa, Lama a Magar. Navzdory všem vnějším těžkostem je letošní rok zatím nejplodnějším rokem jeho služby. Za posledních 6 měsíců mohl vést ke Kristu celkem 70 lidí, což dělá od začátku naší podpory celkem 430 lidí, i když ne všichni vytrvali ve víře. Damber tráví mnoho času cestováním za novými věřícími a jejich povzbuzováním a vyučováním. Jak mu ale přibývá let, je to pro něj stále namáhavější. Prosím, modlete se za něj.

Dorjee Tawang – Indie

Dorjee je mladý svobodný 29-letý evangelista s vášní pro ztracené. Soustřeďuje se na službu čtyřem nezasaženým komunitám ve státě Arunčálpradéš poblíž indicko – čínské hranice v Himaláji. Za posledních 6 měsíců mohl vést k obrácení celkem 70 lidí, což dělá od začátku naší podpory dohromady 270 lidí.

Bratr Suresong – Laos

36-letý Suresong pracuje v severním Laosu mezi rozsáhlou etnickou skupinou Lai Tu, která zahrnuje přes milión lidí v několika státech. Je plodným evangelistou, který mohl vést ke Kristu za posledního půl roku 48 lidí. Od začátku naší podpory jich je už 335. Kromě kmene Tai Lu sdílí Suresong evangelium také s lidmi z komunit Tai Dam, Hmong a Tay Pong. Je vděčný za vaše modlitby.

Poslední zprávy od asijských misionářů: