Komunita Bétel přijme stážisty

Komunita Bétel

V našem ženském středisku máme momentálně v programu jednu holku. Prošlo jich tu od znovuotevření pět, ale jen jedna z nich zakotvila. Dana, nová vedoucí, je teď v lázních. Na léto se tu budou střídat studentky na praxe a různě dlouhé stáže, dvě uvažují o dobrovolnictví na rok. Modlíme se, aby to jedna nebo klidně obě vzaly. Chceme i vzdělávat mladé lidi o misii, takže to vidíme jako určitou novou možnost služby. Stejně bychom přijali na stáže i kluky, na měsíc až rok bez problémů. Zájemci se mohou hlásit NFKMS nebo přímo nám. Kluků máme 12, takže úplně plno, a to je léto! Předpovědi odborníků se vyplnily, přibylo alkoholiků v ubohém stavu a poprvé v historii, máme alkoholiků více než pervitiňáků. Je tu skupina otevřená evangeliu, tak se modleme, aby se někteří fakt obrátili a poznali Pána. Máme za sebou období zhruba rok, kdy jsme tu měli kluky, kteří o Bohu nechtěli moc slyšet. Teď je to o dost jiné.

Pro sebe hledáme poprvé v životě vlastní bydlení mimo komunitu. Tím, že se odstěhujeme, navýšíme kapacitu domu pro muže o 8 postelí. Až se odstěhujeme, budeme muset zrenovovat dům pro kluky a propojit ho s naším současným bytem. Klučičí barák se renovoval v letech 2006 – 2007, a pak se na něj kromě malování a nové vestavby nesáhlo. Budeme potřebovat tak milion a půl, abychom to uvedli do stavu, který odpovídá standardům.

Jinak připravujeme nový web, budeme rozesílat informační dopis na detoxy, kontaktní centra atd., že jsme otevřeli ženskou komunitu, tak je potřeba se modlit, aby se to dostalo do správných rukou. Rádi bychom měli tři stabilní holky, které zakotví, a pak vždycky jednu až dvě nové. Modlíme se, aby se o nás vědělo a holky volaly.

Žel se kvůli Brexitu zatím znemožnil dovoz nábytku z Anglie, což je po koronavirových uzavírkách další finanční rána. Bůh nás zázračně drží, ale obchod je prázdný, takhle vyprodaný nebyl ani nepamatujeme. Navíc vzniká velká konkurence v podobě nábytkových bank a reuse center. Potřebujeme moudrost, jak na současnou situaci reagovat. Náklady nám s rostoucím počtem zaměstnanců a lidí v programu rostou, potřebujeme moudrost, jak to všechno ufinancovat.

Pánu Bohu poručeno, modlíme se, aby rostlo jeho království a aby naše milovaná cílovka mohla poznat Ježíše a jeho svobodu.

Petr a Veronika Tiší

Poslední zprávy z Bételu: