V Bételu chystají křty

Středisko Bétel Kralupy

Zdravíme vás opět z Kralup nad Vltavou. Konec roku je vždy příležitostí k ohlédnutí se a vděčnosti. Letos je toho hodně, za co můžeme být opravdu vděční. Navzdory lockdownům jsme finančně přežili, i když je to stále velmi napínavé a dobrodružné. Přijali jsme dvě vedoucí ženské komunity – jednu na plný úvazek a jednu jako dobrovolnici. Podařilo se dokončit rekonstrukci domu pro ženy a v dubnu jsme nově začali přijímat ženy a dívky do programu. Dům pro muže je celoročně v podstatě plný a stabilní. Několik kluků se chce nechat pokřtít.

V komunitě pro ženy máme dvě ženy. Jednu už 7 měsíců a chce být pokřtěná. Obě pracují v čalounické dílně a pomáhají v našem dobročinném obchodě. Dvě nové dívky chtějí přijít po Vánocích, tak doufáme, že skutečně nastoupí.

Práce v ženském středisku

Nejjednodušší způsob, jak navýšit kapacitu komunity pro muže, je naše odstěhování z našeho bytu na pozemku Bételu. V něm bude možné přestavbou docílit navýšení kapacity o 6 – 8 lůžek. Podařilo se nám z dědictví pořídit starší malý domek. Je na něm hodně práce a při současných cenách materiálů a řemeslníků se jedná o nákladný projekt. Přesto věříme, že se vše podaří a za rok se z komunity odstěhujeme. Pokud byste nám mohli jakkoliv prakticky pomoct, budeme moc rádi. Po našem přestěhování budeme moct navýšit kapacitu pro muže. Po 23 letech života v komunitách – v Anglii, v Rusku a posledních 16 let v Čechách, budeme bydlet sami.

Vítek, který vedl 3 roky komunitu pro muže, se oženil a bydlí teď se svojí ženou jinde. Na chod domu dohlíží, ale přímé vedení přebrali jiní. Modlete se prosím za zralost, moudrost a Boží vedení pro naše nové vedoucí. Modlitební podporu potřebují i všichni muži v programu, aby slyšeli Boží volání a rozuměli dobré zprávě o spasení. Někteří z kluků chtějí být pokřtěni. Jejich křty plánujeme začátkem příštího roku.

Petr a Veronika Tiší

Poslední zprávy od Tichých: