Chystá se cesta do Jižního Súdánu

Máme velikou radost, že červencová cesta do Ugandy a Jižního Súdánu již nabývá konkrétních rozměrů! Tým je sestaven a máme už letenky! Jsme v živém kontaktu (včetně on-line video setkání) s našimi spolupracovníky v JS a v Ugandě.
Cílem je vyučování jihosúdánských církevních služebníků (dvacet pastorů a učitelů nedělních škol) a promítání filmu Ježíš v uprchlickém táboře. Tématem bude Bible a její aplikace v životě křesťana. Akce proběhne 4. 7. 2023 – 27. 7. 2023 na našem pozemku v uprchlickém táboře Lamwo v severní Ugandě. Dle možností a bezpečnostní situace plánujeme návštěvu míst našeho projektu v Jižním Súdánu.

Dále s radostí sdělujeme, že obě zdravotní střediska (v Nimule a v Ame) jsou již v plném provozu a ošetřují stále více nemocných. Fungují pod názvem „ACFEE Healing Cross Clinics“, tedy česky: Střediska uzdravujícího kříže. ACFEE je název česko-jihosúdánské asociace pro křesťanskou práci v Eastern Equatorial v čele s br. Bernardem. Naši „zaměstnanci“ doktor Charles i obě zdravotní sestry Joan a Judith poskytují kvalitní lékařskou péči pro stovky pacientů ze širokého okolí.

Podporujeme v rámci našeho projektu „Biblická škola Jižní Súdán

Poslední zprávy z projektu: