Misionáři Klingerovi přežili bez úhony dopravní nehodu

S radostí a vděčností píšeme tuto zprávu z misijní cesty do Puerto Cabezas. S radostí, že jsme živi a zdrávi a misie byla naplněna. A s vděčností za Boží věrnost, dobrotu, milosrdenství.

V dubnu jsme jeli do Puerto Cabezas. Naše misie tam pro církev Iglesia de Dios uspořádala seminář o misii. Naším záměrem bylo zapálit pro misii církev. Ať už tím, že sami půjdou, nebo se budou modlit, nebo budou podporovat misionáře, nebo se budou modlit za určitý národ nebo kmen atd. Všechny denominace tady v Nikaragui vlastně založili misionáři. Největší vliv na karibském pobřeží měla a stále má Moravská církev. Bratři Moravané následovali vítězného Beránka až sem do Nikaraguy a po 170 letech je tady Moravská církev stále aktivní a uznávaná. Také Asambleas de Dios i Iglesia de Dios založili v Nikaragui misionáři.

Naše partnery a přátele jsme poprosili o modlitby za výjezd.  Zbyněk jako vždy před cestou nechal zkontrolovat auto, a nechal namontovat ještě silnější halogeny. Před cestou jsme měli večeři Páně a vše vložili do Boží ochrany a smlouvy.

Cesta do Puerto Cabezas

Ve čtvrtek ráno jsme v 5.30 vyjeli, čekala nás asi 9-10 hodinová cesta hory doly. V autě vládla atmosféra chval a radosti. Před Puerto Cabezas se staví nová silnice. Cesta byla čerstvě nasypaný nerozhrnutý štěrk, písek, duny. Zbyněk nejel vysokou rychlostí. Najednou dostal na štěrku smyk. Vyjeli jsme ze silnice a vedle cesty byl strom, narazili jsme do něj. Díky Bohu, za ten strom byla to borovice, a za ní byla rokle. Ještě, že nás strom zastavil a neskutáleli jsme se z kopce. Honem jsme vystoupili, zkontrolovali jsme, že jsme celí, bez šrámu, nic zlomeného. Přiběhli nám na pomoc lidé z nedalekého domečku. Strom se musel pokácet sekerou, a náklaďák vytáhl naše auto zpátky na cestu. Bratr Adrian, biskup církve Iglesia de Dios, kam jsme jeli sloužit, odtáhl naše nepojízdné auto do Puerto Cabezas.

Misijní seminář

Pavla káže v církvi

Misijní seminář bylo vyučování z Bible o misii a večerní kázání o misii. Na vyučování přišlo mnoho pastorů a kázali jsme v různých církvích. Kázání i vyučování byly s překladem do jazyka miskito.  Bratr Adrian byl ze semináře nadšený a máme pozvání do dalších velkých měst na Costa atlantica.

Na krátká videa se můžete podívat zde:

Modlili jsme se za vyřešení cesty domů a mnozí se modlili s námi. Nechtěli jsme nechat naše nepojízdné auto v Puerto Cabezas, hledali jsme odvoz. Nakonec se našlo nákladní auto, které převáží banány. Na jeho korbu se naložilo naše auto. Jeli jsme v našem nepojízdném autě na korbě náklaďáku cca 500 kilometrů zpátky do Jinotegy. Trvalo to 12 hodin. Nebyla to zrovna bezpečná jízda, ale neměli jsme jinou možnost.

krátké video:

Jsme Bohu moc vděční, že nás ochránil při nehodě, a také že nás bezpečně dopravil domů. Naše auto je z roku 2003, a už delší čas se modlíme za novější. Vloni jsme do něj dávali mnoho náhradních dílů, a teď po nehodě ho necháváme kompletně opravit. Auto potřebujeme a věříme, že nám ještě poslouží, než k nám přijde nějaké novější.

V létě přijede do Čech Pavla s Eliškou. Hledáme ubytování v Praze na 10 týdnů. Od půlky června do konce srpna. Může být i jen na měsíc. Měsíc máme přislíbený, pokud nenajdeme něco kompletního. Jestli někdo máte nějakou možnost nám s ubytováním v Praze pomoci, prosím ozvěte se na naší emailovou adresu: misieJeziseKrista@email.cz

Děkujeme, s pozdravem Klingerovi

Poslední zprávy od Klingerů: