V Česko – slovenském domě modliteb v Jeruzalémě se modlí i prakticky pomáhají

Modlitební místnost Česko-slovenského domu modliteb

Vzácní přátelé,
posílám pár informací z Česko-slovenského domu v Jeruzalémě. Dům máme stále otevřený, správcové našeho dvacetičlenného týmu se střídají ve službě a držíme denně ranní modlitby za Izrael v Jeruzalémě i v Česku a na Slovensku. Přečkali jsme dobu covidu a stále věříme, že i v této době budeme pokračovat. Proto i vás zveme do domu modliteb. Byť je Izrael ve válečném stavu, v Jeruzalémě je klidno.

Náš vzácný bratr Ing. Karel Sedláček nás oslovil s prosbou, zda bychom nepomohli vytvořit projekt praktické pomoci Izraeli při sklizni v kibucech a izraelských farmách, kde v této době chybí dělníci. Jedna z našich správkyň se nápadu ujala a vznikl projekt „České ruce pro Izrael.“ Do prvního výjezdu přihlásilo pět lidí z různých věkových skupin a z různých denominací. Dostali jsme kontakt na vedoucího kibucu „M“. S naším prvním průzkumným výjezdem v březnu jsme zjistili, že jsme na správném místě a ve správný čas. Kibuc je jedinečný v tom, že ačkoliv útok teroristické skupiny Hamas byl do detailů naplánovaný, žádný z plánů nevyšel a nikdo z lidí nebyl vážně zraněn. Děly se zde zázraky, nad kterými člověk žasne, jak mocně Bůh ochránil toto místo. Tým strávil pět dní prací v kibucu a měl nezapomenutelný čas s místními. Konec týdne jsme završili v modlitbách v Českém modlitebním domě v Jeruzalémě.

Chceme vás povzbudit, pokud nemůžete přiletět, můžete se na naší službě podílet finančně. Letos nám chybí do zaplacení ročního nájmu domu ještě deset tisíc dolarů. Nájem máme platit už na konci července. Předem děkujeme všem, kteří nás podpoří jakoukoliv částkou na účet NFKMS č.ú.: 577409193/0300, var. s.:2600

V lásce s vírou „Květa

Poslední zprávy od „Květy“: